Fords garantier

Oavsett om du har en ny eller begagnad Ford, vill vi göra bilägandet så bekymmerslöst som möjligt. Det är därför vi har vi riktigt bra utbud av garantier för dig som Fordkund. Allt för att du ska kunna njuta av att köra din bil och låta oss sköta resten.

Nybilsgaranti

Fords nybilsgaranti ger dig bekymmersfri körning i 2 år. Alla reparationer utförs enligt högsta tänkbara kvalitetsstandard och om du säljer din Ford överförs såklart garantin, vilket är en klar fördel för den nye ägaren.

Förlängd garanti

Ford B-MAX, nya Fiesta, Focus samt C-MAX & Grand C-MAX har 5 års garanti (5 år eller 100.000 km, beroende på vilket som inträffar först) som standard. Självklart följer garantin med bilen även om den skulle byta ägare. Till de flesta av våra övriga bilmodeller finns förlängd garanti som tillval. Prata med din lokala Fordåterförsäljare för mer information och priser. Villkoren för att garantin ska gälla är att bilen servas enligt Fords serviceschema och att Fords originaldelar eller delar som uppfyller Fords krav vid service används.

Rostskyddsgaranti

Din Ford-kaross har en rostskyddsgaranti som omfattar genomrostning från insidan i upp till tolv år (beroende på bilmodell). För att behålla garantin måste du varje år lämna in bilen på kaross- och lackkontroll, förslagsvis gör du den i samband med att du servar bilen. För mer information kontakta din Fordåterförsäljare.

Garanti på reservdelar

Våra Ford återförsäljare och Ford auktoriserade verkstäder använder enbart kvalitetsdelar från Ford. Delarna uppfyller våra stränga kvalitetskrav och säkerhetsstandarder, vilket innebär att din Ford behåller samma prestanda och värde.