Läs mer om hur Fords teknik kan förbättra din körning

En oslagbar körupplevelse – varje gång.

Hybridbilar (HEV)

1205106994522

Upptäck fördelarna med hybridkraft

Utseendet på en hybrid skiljer sig minimalt från en likvärdig bensin- eller dieselmodell, men eftersom den drivs av ett vätskekylt litiumjonbatterisystem med högspänning släpper en hybrid inte ut några som helst avgaser och är nästan helt ljudlös. Dessutom levererar den, jämn, progressiv kraft och likvärdig kördynamik som en bensin- eller dieseldriven bil.

Välj hybridteknik för att utnyttja fördelarna med både bensin- och elkraft.

En kraftfull och högeffektiv bensinmotor utformad för långresor. Tack vare smart teknik växlar motorn över till el, t.ex. när du har nära hem.

Oavsett vilket alternativ du väljer är regenerativ inbromsning en genial teknik som fångar närmare 90 % av den energi som normalt går förlorad med friktionsbromsar och återvinner den för att ladda batteriet. Det hjälper dig uppnå maximal energieffektivitet när du kör.

> Klicka här för att läsa mer om hybridbilar

EcoBoost motorteknik

1205106994057

Förbättra din bils prestanda och skaffa dig "miljöpoäng" på samma gång.

Fords innovativa 1-liters EcoBoost-motor är motorn som med bara tre cylindrar levererar samma kraft som en konventionell 1,6-litersmotor samtidigt som den är lika bränslesnål som en långt mindre och lättare motor. Ja, den här smarta bensinmotorn har visat sig bryta ny mark genom sin förmåga att kombinera enastående bränsleeffektivitet och låga koldioxidutsläpp (från så lite som 99 g/km) med en förvånansvärt hög prestanda, från 100 hk upp till 140 hk.

Ännu mer imponerande blir denna 1-liters EcoBoost-motor när man vet att den förbluffande turboladdade och bränsleinsprutade teknik som ryms i denna geniala motor är förpackad i ett gjutjärnsmotorblock som upptar en yta som motsvarar ett A4-papper. Inte att undra på att Fords 1-liters EcoBoost har korats till "Bästa motor i klassen under 1 liter" i den prestigefulla utmärkelsen "Engine of the Year" i hela tre år i rad.

EcoBoost-motorn på 1,5-liter är ett nytillskott i serien och en smart nedskalad variant av 1,6-liters EcoBoost med ännu lägre utsläpp och bättre bränsleekonomi på 6,5 liter/100 km (blandad körning) i kombination med 160 hästkrafter. Den ännu kraftfullare EcoBoost-motorn på 2 liter levererar hela 240 hästkrafter.

> Klicka här för att läsa mer om motortekniken bakom EcoBoost