Läs om hur Fords teknikkan hålla dig säker

Tar hand om dig på varje resa.

Fords belysningsteknik

1205106993265

Automatiskt helljus. Gör att du ser bra utan att blända andra

Det automatiska helljuset är en användbar hjälp vid nattkörning, då det bländar av automatiskt när det känner av annalkande trafik eller en bil framför, så att du hindras från att blända andra förare. Därefter återgår det automatiskt till helljus igen så att du får maximal sikt. Det automatiska helljuset finns som tillval tillsammans med filhållningshjälp.

> Klicka här för att läsa mer om automatiskt helljus

Anpassningsbar belysning

Strålkastare som hjälper dig att se bortom kurvorna

Det anpassningsbara ljussystemet med Ford Dynamics LED-strålkastare lyser upp vägen med exakta och intensiva ljusmönster som regleras automatiskt efter olika väg- och körförhållanden. Dagljuslampor ingår också, liksom kurvspårsljus med LED-slingor, som lyser i sekvenser för bättre sikt och ersätter de traditionella "blinkande lamporna". De bländningsfria helljusen regleras dessutom automatiskt för att inte blända andra förare och de nya lamporna förbättrar sikten i kurvorna genom att alltid följa vägbanan.

Uppblåsbara bakre säkerhetsbälten

1205106993941

Extra skydd för dina passagerare
De två yttre baksätena kan utrustas med en unik säkerhetsdetalj: uppblåsbara bakre säkerhetsbälten. Om du skulle krocka blåser bältet upp sig och sprider kraften från krocken över ett fem gånger så stort område av kroppen som vad ett vanligt bälte klarar. Tanken med denna innovativa teknologi är att minska skaderisken genom att reducera trycket över bröstet och bättre kontrollera huvud- och nackrörelser.

> Klicka här för att läsa mer om det uppblåsbara bakre säkerhetsbältet

Ford SYNC med nödassistans (Emergency Assistance)

1205106994285

Vid en olyckshändelse som får krockkuddarna att utlösas eller flödet till bränslepumpen att stängas av kan Ford SYNC räddningstjänst Emergency Assistance vara din livräddare. Läs mer.