Upptäck hur Fords smarta teknik genomsyrar allt som Ford gör

En hänsyn till detaljerna som visar på omtanke.

Ford SYNC

1205106993599
Ford SYNC och Ford SYNC 2 är våra infotainment- och anslutningssystem. De gör det möjligt att göra många olika saker endast med hjälp av rösten, som musikval, navigera, ringa eller ta emot samtal. Om ditt hemnummer är rubricerat som "hem" i telefonlistan på mobilen behöver du bara säga "ring hem" så kommer Ford SYNC ringa upp numret åt dig. Det kan t.o.m. läsa upp text för dig.

Med Ford SYNC 2 får du ännu fler funktioner. Förutom förbättrad röststyrning finns även en 8" HD-pekskärm som hjälper dig att manövrera bilens klimat- och navigeringssystem (om den är monterad). Du kan till och med ringa upp lokala restauranger genom att helt enkelt säga "Jag är hungrig", eller slå i Michelinguiden för att få hjälp att välja och boka restaurang.

Både Ford SYNC och Ford SYNC 2 inkluderar Bluetooth®* för att strömma musik och räddningstjänsten Emergency Assistance. DAB-radiosystemet kan fås som tillval eller standard beroende på marknad. Funktionerna varierar från modell till modell och beror även på vilken kapacitet din smarttelefon har.

*Bluetooth® är ett varumärke som tillhör Bluetooth® SIG Inc. och används med licens.

SYNC med röststyrning och pekskärm

En viktig och potentiellt livräddande del av Ford SYNC är räddningstjänsten Emergency Assistance. Om olyckan trots allt skulle vara framme och krockkudden utlöses eller bränslepumpen inaktiveras kan den här tekniken automatiskt ringa 112 åt dig. Du kan välja att avbryta uppringningen eller genomföra samtalet om du behöver det. Systemet kommer att kunna ge viktig information, till exempel dina GPS-koordinater, även om du är medvetslös.**

**Ford Emergency Assistance finns i över 30 europeiska länder. Denna funktion fungerar när den är kopplad till en kompatibel, ansluten telefon som finns i bilen när en krockkudde utlöses (gäller inte knäkrockkuddarna) eller när en kollisionsregistrerande sensor inaktiverar bränslepumpen. Sms-funktionen och Ford SYNC med Emergency Assistance finns inte på alla europeiska språk.

SYNC med Emergency Assistance

En viktig och potentiellt livräddande del av Ford SYNC är räddningstjänsten Emergency Assistance. Om olyckan trots allt skulle vara framme och krockkudden utlöses eller bränslepumpen inaktiveras kan den här tekniken automatiskt ringa 112 åt dig. Du kan välja att avbryta uppringningen eller genomföra samtalet om du behöver det. Systemet kommer att kunna ge viktig information, till exempel GPS-koordinater, även om du är medvetslös.***

***Ford Emergency Assistance finns i över 30 europeiska länder. Denna funktion fungerar när den är kopplad till en kompatibel, ansluten telefon som finns i bilen när en krockkudde utlöses (gäller inte knäkrockkuddarna) eller när en kollisionsregistrerande sensor inaktiverar bränslepumpen. Textfunktion och nödhjälpsystemet Emergency Assistance finns inte på alla europeiska språk.

SYNC med sms-läsare

Ford SYNC kan läsa upp de sms-meddelanden som skickas till din mobil. Du kan även ringa tillbaka den som skickat meddelandet genom att använda röstkontrollen och svara med användning av ett flertal förinställda svar. Tack vare den smarta tekniken kan du hålla händerna på ratten och ögonen på vägen.

> Klicka här för att läsa mer om Ford SYNC med sms-läsare

SYNC med AppLink

Nästa generations inbyggda anslutningssystem. Med Ford SYNC kan du styra de mest populära MP3-spelarna, mobiler med Bluetooth®, USB-minnen och till och med styra appar på din smarttelefon med anmärkningsvärt enkel röststyrning.****

****En kompatibel mobiltelefon krävs. Du kan bläddra i listan med Ford AppLinks kompatibla appar här, eller i Ford App Catalog som finns i iOS- och Android-butiker. AppLink finns inte på Ford SYNC 2.

Dörrsystemet Ford Easy Access

1205106996084
Gör en stilfull entré varje gång

Med dörrsystemet Ford Easy Access tar du dig in och ut på ett kick. Vi har tagit bort mittpelaren och alla hinder för att skapa en 1,5 meter stor öppning som gör det enkelt att ta sig in och ut ur bilen.

Förstärkt stål på dörrkanterna ersätter den traditionella mittpelaren. Det är fem gånger starkare än vanligt stål för att ge maximal skydd och kraft, utan att bilen blir tyngre.

> Klicka här för att läsa mer om hur Ford Easy Access dörrsystem fungerar

Dörrkantsskydd

1205106993710
Förhindrar förargliga bucklor och repor

Det är lätt att slå dörren mot olika saker i trånga parkeringsutrymmen. Men om du öppnar dörren på en Focus kommer en skyddande spärr att skjuta ut som skyddar lacken på din bil och de vid sidan om.

>Klicka här för att läsa mer om dörrkantsskydd

Quickclear uppvärmd vindruta

1205106995065
Quickclear avlägsnar snabbt snö och is från vindrutan

Denna smarta funktion är utformad så att du snabbt ska komma iväg på frostiga morgnar. Du behöver bara trycka bara på en knapp så hettas ultratunna trådar upp som tar bort is och dimma från vindrutan och tinar upp torkarbladen. Systemet är i full gång på några sekunder, även när det är minusgrader ute.

> Klicka här för att läsa mer om Quickclear uppvärmd vindruta

Aktiv bullerkontroll

1205108008414
Med det här systemet får du lugn och ro i bilen
Aktiv bullerkontroll (Active Noise Control) är utformad för att tysta oönskade ljud i förarhytten. Inbyggda mikrofoner spårar och mäter ljudvågor. En kontrollenhet kan separera de ljud som du vill höra, som tal, radioljud och musik, från de ljud du helst vill slippa. Systemet skapar sedan ljudlöst "vitt brus" som motverkar de oönskade ljuden och skapar en verkligt lugn oas när du kör.


Lyssna på kraften
Den specialanpassade ljudsymposern skickar en kraftfull, sportig motorton direkt in till förarplatsen när du trampar hårt på gasen. Ljudnivån kan regleras så att du också kan njuta av lite lugn och ro under vardagskörning.

Ford Easy-Fuel

1205106992167
Ford Easy-Fuel för busenkel tankning

Det gör det nästan omöjligt att fylla på fel bränsle i din bil, eftersom fel munstycke helt enkelt inte kommer att passa. Och eftersom Ford Easy-Fuel är ett system utan lock behöver du aldrig hålla i ett smutsigt tanklock igen.

> Klicka här för att läsa mer om Ford Easy-Fuel