NYA TOURNEO CONNECT
KOMMER 2018

Oavsett du är ute efter en bil med fem eller sju mångsidiga säten eller ett fordon som passar lika bra för arbetsdagens krav som på fritiden, så har Nya Tourneo Connect vad du behöver för att uppgradera hela din körupplevelse.

Den här bilen har ett genialt, flexibelt sätessystem. Dessutom tillkommer en lång lista av tekniska funktioner, antingen som standard eller tillval, som du normalt förväntar dig att hitta i mycket dyrare personbilar. Den har sofistikerade men användarvänliga system som håller dig uppkopplad, handsfreeteknik, kontroller för att styra och övervaka din hastighet och till och med funktioner som skyddar fotgängare i fordonets närhet.

Med sin omarbetade exteriör och förbättrade invändiga kupé och effektivitet och femstjärniga säkerhetsbetyg från NCAP är nya Tourneo Connect det vettiga valet, vem eller vad du än behöver transportera från punkt A till punkt B.

Flexibla säten

1205155442235

Tack vare de smarta sätesinställningarna och systemet Ford Fold Flat är det enkelt att ställa om bilens interiör för att rymma passagerare, bagage, skrymmande last eller en kombination av dem alla.

I Tourneo Connect med 5 säten är baksätet delat 60/40. Sätena kan fällas platt och därefter skjutas framåt för att maximera bilens lastutrymme. Om du behöver ännu mer utrymme för tunga och skrymmande föremål, kan sätena snabbt och lätt tas bort helt och hållet.

I sjusitsiga Grand Tourneo Connect får du systemet Ford Fold Flat för ännu större flexibilitet. Med det här geniala systemet kan andra raden delas 60/40 och sedan fällas och skjutas fram i fotutrymmet för att ge dig ett helt platt lastutrymme. Sätena på tredje sätesraden som kan delas på mitten kan även fällas ner platt.

Hjälper till att hålla dig inom hastighetsgränsen

1205155441363

Nya Tourneo Connect har nu även systemet Intelligent Speed Assist (intelligent hastighetsassistans) som är utformat för att förbättra din farthållningskontroll så att du kan koncentrera dig på vägen. Först känner Traffic Sign Recognition-kameran automatiskt igen den aktuella hastighetsbegränsningen (när den är aktiverad), sedan reglerar systemet automatiskt bilens högsta tillåtna hastighet efter den gällande hastighetsgränsen.

SYNC 3. För en enkel handsfreeupplevelse

1205155442059

Ford SYNC 3 är ett avancerat system som håller dig uppkopplad och styr din telefon, dina musikval och ditt navigeringssystem. Du kan antingen använda röstkommandon eller 6-tumspekskärmen i färg med nyp- och svepfunktion för mer intuitiv navigering. Samtidigt kan Live Traffic* hjälpa dig att undvika trafikstockningar. Du kan till och med ringa upp någon av de listade lokala restaurangerna genom att helt enkelt säga "Jag är hungrig".

*Parkopplad till Ford Pass App på din mobil. Du får Live Traffic gratis under de två första åren efter registrering; navigering med SYNC 3 krävs.

Ett system som kan hjälpa till att skydda fotgängare

1205155441709

Krockavvärjningssystemet (Pre-Collision Assist) upptäcker fordon och fotgängare framför bilen. Det kan till och med upptäcka fotgängare som kan vara på väg att korsa ditt fordons färdväg. Systemet varnar dig om det upptäcker en möjlig kollision och om du inte reagerar bromsar det automatiskt bilen åt dig. Tekniken är utformad för att minska olyckornas svårighetsgrad eller helt och hållet undvika dem och fungerar vid hastigheter på upp till 80 km/h.