NYA FORD TOURNEO CUSTOM - KOMMER SNART

Nya Tourneo Custom erbjuder upp till nio av marknadens bästa säten för minibussar.

Modern stil möter intelligent design i ett fordon som skapats för att erbjuda en säker, bekväm och rymlig miljö för passagerarna samt gott om plats för deras bagage.

Högkvalitativa material och hantverkskunnande är påtagligt var du än vänder blicken. Och körupplevelsen kompletteras med avancerad teknik som finns där för din bekvämlighet och sinnesro.

Effekt och vridmomentfördelning levereras av en serie av Ford EcoBlue 2,0-liters TDCi-motorer. Dessa avancerade kraftpaket förstärks av en rad bränslebesparande tekniker och uppfyller redan den stränga utsläppslagstiftningen Euro Stage 6.

Luta dig tillbaka, slappna av och njut av körningen

1205146035399

Med Tourneo Custom får du njuta av en fantastisk åkupplevelse var du än sitter. Flexibla baksäten erbjuder många olika sätes- och bagagekombinationer. Om du väljer L2-versionen med lång hjulbas får du ännu mer bagageutrymme. Nya vändbara säten på andra sätesraden ger dig möjlighet att skapa en konferenssittning. Och beroende på den modell du väljer kan du få tre separata säten på den tredje raden och/eller individuella säten på den andra sätesraden. När det gäller komfort och bekvämlighet hittar du förstklassiga tyger och interiörer, större förvaringsmöjligheter och hantverksskicklighet som liknar den du finner i en bil, för tillfredsställande resor för både förare och passagerare.

Innovativ teknik för ditt välbefinnande och komfort

1205146035532

Turneo Custom har en imponerande lista med smarta förarhjälpsfunktioner. Intelligent Speed Assist använder exempelvis Traffic Sign Recognition-kameran för att först känna igen den aktuella hastighetsbegränsningen (när den är aktiverad). Systemet reglerar sedan bilens högsta tillåtna hastighet så att du håller dig inom hastighetsgränsen. Cross Traffic Alert varnar dig om den upptäcker annalkande trafik när du backar ut ur ett parkeringsutrymme och har begränsad uppsikt över trafiken. Döda vinkeln-systemet varnar dig för fordon som är dolda i din döda vinkel. Adaptive Cruise Control finns där för att se till så att din körupplevelse blir mindre stressande. Ställ in önskad hastighet så håller den adaptiva farthållaren det inställda avståndet till nästa fordon. Om sensorerna upptäcker att trafik saktar in framför dig kommer ditt fordon automatiskt att sakta ner farten. När trafiken har lättat accelererar ditt fordon åter tillbaka till den valda hastigheten.

SYNC 3. För en enkel handsfree-upplevelse

1205146035763

Ford SYNC 3 är ett avancerat system som håller dig uppkopplad och styr din telefon, dina musikval och ditt navigeringssystem med naturliga röstkommandon. Du kan också använda åttatumspekskärmen i färg, med nyp- och svepfunktion, för en ännu mer intuitiv navigering. Tekniken kan kopplas till Apple CarPlay och Android Auto och med Applink kan du dessutom få åtkomst till några av dina favoritappar. Samtidigt kan Live Traffic hjälpa dig att undvika trafikstockningar. Du kan till och med ringa upp lokala restauranger genom att helt enkelt säga "Jag är hungrig".