NYA FORD TRANSIT COURIER
KOMMER 2018

Trots att nya smidiga Transit Courier är den mest kompakta bilen i Transit-serien delar den de större fordonens omtalade funktionalitet. Det finns t.ex. en generöst tilltaget lastutrymme på 2,3 m³ som gör det möjligt att lasta mer i den än i någon annan skåpbil av den här klassen.

Den nya modellen är också fullmatad med avancerad teknik. Exempelvis system som håller dig uppkopplad, handsfreeteknik, kontroller för att styra och övervaka din hastighet och till och med funktioner som skyddar fotgängare i fordonets närhet. Bilens motorer har också uppgraderats vilket gör den mer ekonomisk att köra än någonsin tidigare.

Mindre uttröttande, mer ekonomiska resor

1205152752002

Med farthållaren Cruise Control kan du ställa in en hastighet som sedan bibehålls tills du bromsar eller gasar. Med hjälp av vippkontakter på ratten kan du justera hastigheten medan du kör.

Dessutom håller farthållaren med justerbar hastighetsbegränsning (Adjustable Speed Limiter) ditt fordon inom den förinställda hastighetsgräns som du valt. Systemet hjälper dig inte bara att spara bränsle minimerar det risken för att du ska överskrida hastighetsgränsen. Förutom de praktiska fördelarna kan båda dessa tekniker göra långa resor mer avkopplande.

SYNC 3. För en enkel handsfreeupplevelse

1205152749743

Ford SYNC 3 är ett avancerat system som håller dig uppkopplad och styr din telefon, dina musikval och ditt navigeringssystem. Du kan antingen använda röstkommandon eller 6-tumspekskärmen i färg med nyp- och svepfunktion för mer intuitiv navigering. Samtidigt kan Live Traffic* hjälpa dig att undvika trafikstockningar. Du kan till och med ringa upp någon av de listade lokala restaurangerna genom att helt enkelt säga "Jag är hungrig".

*Parkopplad till Ford Pass App på din mobil. Du får Live Traffic gratis under de två första åren efter registrering; navigering med SYNC 3 krävs.

Kompakt och rymlig

1205152750851

Den kanske är kompakt, men med ett lastutrymme på 2,3 m³ får du 10 % mer lastvolym jämfört med andra fordon i samma klass. Bakom mellanväggen finns det plats för en Europapall och en generös nyttolastkapacitet på 600 kg. Smarta funktioner ser till att skydda både din last och ditt fordon mot arbetslivets påfrestningar. Eftersom vanen är byggd enligt krävande normer för kommersiella fordon är nya Transit designad för att vara länge, men också för att minimera ägarkostnaden.

Bränslesparande växellåda med sex växlar

1205152751203

Nya Transit Courier är både mer ekonomisk och mer effektiv tack vare sin sexväxlade växellåda. När du har nått tillräckligt hög fart sätter du bara in den sjätte växeln så kommer du att spara på bränslet medan du kör i den valda hastigheten. Du kommer snart att märka hur snabba och jämna växlingarna är också.