FORD TRANSIT CHASSI

Kraften och slitstyrkan hos en tung lastbil. Smidigheten och effektiviteten hos en lätt lastbil. En flexibel bas till grund för många typer av ombyggnader.

Konstruerad för att uppfylla ägarnas faktiska behov, formgiven i samarbete med karosseribranschen, och byggd för att ge dig en stabil grund för din verksamhet.

Fem olika ramlängder, två kupéstilar och tre driftsalternativ ger dig exceptionell flexibilitet och många valmöjligheter.

Ett urval av nya Ford EcoBlue 2-liters TDCi-motorer levererar högre effekt och bränsleeffektivitet samtidigt som de producerar lägre utsläpp.

En lång lista med funktioner och teknik samt en välutrustad hytt gör bilresorna lättare och mycket bekvämare.

Oavsett om du är ute efter en skåpbil, ett flak med nedfällbara lämmar, ett tippbart flak, en kylbil, en rullande verkstad eller ett utryckningsfordon, så finns det en ny Ford Transit Chassi som är perfekt för varje jobb.

Nya Ford EcoBlue TDCi-motorer har ett långt försprång

1205131625084

Transit har ett urval av innovativa och kraftfulla nya Ford EcoBlue 2-liters TDCi-motorer. De erbjuder inte bara avancerad teknik som förbättrar bränsleeffektivitet och effekt samtidigt som utsläppen minskar, utan uppfyller även den stränga utsläppslagstiftningen Euro Stage 6. De är avancerade motorer på fler än ett sätt.

Fantastiskt anpassningsbar. Obegränsad flexibilitet.

1205131625812

Nya Ford Transit Chassi, som stöds av särskilda fordonsval, har designats med varje ombyggnadsmöjlighet i åtanke.

Ett superstarkt chassis på stegram, som finns i fem längder, och med flera val av totalvikt från 3 100 kg till 4 700 kg. Du kan också välja antingen enkel eller dubbel hytt för upp till sju passagerare.

Ford EcoBlues nya serie TDCi 2-litersmotorer finns i tre olika motoreffektnivåer, manuell eller automatisk växellåda och du kan välja mellan framhjulsdrift (FWD), bakhjulsdrift (RWD) och fyrhjulsdrift (AWD).

Lättare att upptäcka fotgängare

1205131616788

Det valfria krockavvärjningssystemet, Pre-Collision Assist, med fotgängaravkänning och aktiv inbromsning, använder sig av en radar och en kamera som upptäcker fordon och fotgängare direkt framför bilen och till och med de som skulle kunna korsa din färdväg. Det kan på så sätt varna dig för kollisionsrisker. Om du inte reagerar på systemets varning sätter den aktiva inbromsningen, Active Braking, igång bromssystemet och bromsar automatiskt för att minska olyckornas allvarlighetsgrad, eller helt och hållet undvika dem (fungerar vid hastigheter på upp till 80 km/h).

Bättre bränsleekonomi, lägre utsläpp

1205131617017

Välj alternativet "E"-växellåda så får du 7 % högre utväxling vilket innebär körning med högre toppfart. Du får också ta del av fördelar som bättre bränsleekonomi och lägre utsläpp - så låga som 169 g koldioxid/km.

Ford SYNC 2 handsfreeteknologi

1205131626425

Ford SYNC 2-systemet kopplar din mobila enhet* via Bluetooth och gör det möjligt att ringa och ta emot handsfree-samtal, styra musiken på din anslutna enhet och utföra andra viktiga funktioner med hjälp av rösten. Om du t.ex. har sparat kontakten "hem" i din mobil, säger du bara: "Ring hem" så slår systemet numret automatiskt. Som alternativ kan du kontrollera funktioner via en klar och tydlig åttatumspekskärm (tillval).

*Ordmärket Bluetooth® och dess logotyper tillåts och ägs av Bluetooth SIG, Inc. och all användning av dessa märken av Ford Motor Company Limited och dess närstående bolag sker på licens. Andra varumärken och produktnamn tillhör respektive ägare.

Sidvindsskydd

1205131619804

Hjälper föraren att stanna kvar i körfältet i stark vind med hjälp av den elektroniska stabilitetskontrollen som känner av när fordonet påverkas av sidvindar.

Ett givet samtalsämne

1205131622291

Vi har under hela utvecklingsprocessen arbetat i nära samarbete med karosstillverkningsbranschen för att säkerställa att alla standardkarossmodeller och de flesta specialmodeller enkelt och effektivt ska kunna monteras på våra fordon med lite eller inget behov för modifieringar. Med sina låga ramskenor, inbyggda monteringspunkter i karossen och robusta ramkonstruktion med hög tänjbarhet ger Transit Chassis en stark och pålitlig bas för i stort sätt vilken konvertering som helst.

För mer information om omvandlingar och konverterade uppgifter besök Transit Conversions.

Chassifunktioner

1205131620268

• Plan och stark stegram gör det möjligt att montera en mängd olika ombyggnader på karossen
• Fyra olika totalvikter (GVM, Gross Vehicle Mass) från 3 100 kg till 4 700 kg
• 350 HD-version (Heavy Duty) finns för förare som behöver större flexibilitet för släpvikten från fordon med totalvikt på 3 500 kg till 7 000 kg.
• Hjulbas och överhängsmått är anpassade till karosser i både standardstorlek och specialstorlekar
• Backspeglar av standardbredd täcker in karossbredder på upp till 2 170 mm. Vidvinkelspeglar finns som tillval för karosser på upp till högsta tillåtna storlek på 2 438 mm.
• Robust, inverterad, sluten ram av pressat stål med hög konstruktion med hög draghållfasthet (förstärkt ram för 350 HD- och 470 HD-modellerna)
• Integrerade fästpunkter för karossmontering och skruvinfäst bakramsöverhäng om detta behövs
• Skruvinfäst ändbalk gör det möjligt att anpassa chassilängden utan svetsning
• Hjulpphängning med hög tyngdpunkt möjliggör stora påbyggnader
• Elanslutningar för extra exteriörbelysning där det behövs
• Avgasrör med sidoutgång