Nya Tourneo Custom

Nya Tourneo Custom till en ny nivå.
Exceptionell komfort, intelligent design, avancerad teknik och utrymme för upp till nio personer. Det i kombination med en personbilsliknande drift och en ultramodern ny exteriör.

Teknik i framkant
för ditt välbefinnande och för din komfort

1205152703760

Nya Turneo Custom finns med en imponerande lista smarta tillval, som förarhjälpsfunktionen BLIS (döda vinkeln-infosystem) som upptäcker de fordon som du kanske missar. Funktionen intelligent hastighetsassistans (Intelligent Speed Assist) använder exempelvis kameran för igenkänning av vägmärken (Traffic Sign Recognition) först för att känna igen den aktuella hastighetsbegränsningen (när den är aktiverad) och sedan för att hålla dig kvar under maxhastigheten.

Cross Traffic Alert varnar dig om det upptäcker annalkande trafik när du backar ut ur ett parkeringsutrymme. Den adaptiva farthållaren (Adaptive Cruise Control) hjälper dig att automatiskt hålla ett förinställt avstånd till bilen framför.

En tekniskt avancerad motor

1205152702602

Den superavancerade Ford EcoBlue 2,0-litersmotorn levererar effekt och vridmomentfördelning på en helt ny nivå. Motorn har dessutom imponerande låga utsläppsnivåer och förbättrar bränsleeffektiviten.

Luta dig tillbaka, slappna av och njut av körningen

1205152703151

Med Tourneo Custom får du njuta av en fantastisk körupplevelse oavsett var du sitter. Flexibla baksäten erbjuder många olika sätes- och bagagekombinationer. Om du väljer L2-versionen med lång hjulbas får du ännu mer bagageutrymme.

Nya vändbara säten på andra sätesraden ger möjlighet att enkelt skapa en konferenssittning. Beroende på vilken modell du väljer kan du dessutom få tre separata säten på andra raden och/eller enskilda säten på den tredje sätesraden. De enskilda sätena kan dessutom vikas, fällas ner, stuvas om eller tas bort var för sig. När det gäller bekvämlighet och ändamålsenlighet får du tyger och interiördetaljer av högsta kvalitet, fler förvaringsmöjligheter och ett hantverk som liknar det du finner i en personbil, vilket garanterar tillfredsställande resor för såväl förare som passagerare.

Ett system som kan hjälpa till att skydda fotgängare

1205152705456

Krockavvärjningssystemet (Pre-Collision Assist) upptäcker fordon på vägen framför dig eller fotgängare som kan komma att korsa bilens färdväg och varnar dig. Om du inte reagerar kopplar systemet automatiskt på bromsarna. Denna nya teknik är utformad för att minska olyckornas allvarlighetsgrad med förhoppningen att helt och hållet undvika dem. Systemet fungerar effektivt vid hastigheter på upp till 80 km/h (vid normala väg- och fordonsförhållanden).